Порядок призначення житлових субсидій у 2017 році

Порядок призначення житлових субсидій у 2017 році Впродовж січня поточного року з питань надання житлових субсидій в департамент праці та соціального захисту населення звернулось 1077 громадян, з них щодо призначення субсидій вперше – 651.
Про це повідомляє прес-служба міськради.

Слід відмітити, що суттєвих змін щодо порядку призначення житлових субсидій населенню з початком нового року на законодавчому рівні не внесено.

Основним критерієм, який впливає на визначення права на дану соціальну підтримку держави та її розмір, залишається дохід сім’ї за минулий рік.

Тобто майновий стан сім’ї (наявність у власності декілька квартир, земельних ділянок, автомобіля, тощо) при призначенні житлової субсидії не враховується.

Підставами для відмови в наданні субсидії можуть бути:
• здійснення покупки на суму понад 50 тисяч гривень протягом 12 місяців перед зверненням за її призначенням;
• приховання доходів;

Щоб отримати субсидію для оплати житлово-комунальних послуг необхідно в районні управління соціального захисту населення подати всього два документи : заяву та декларацію про доходи за минулий календарний рік.

Враховуючи постійне підвищення тарифів на оплату житлово-комунальних послуг, матеріальний рівень забезпечення більшості громадян, варто скористатись даною державно. підтримкою. На сьогодні в державній програмі житлових субсидій задіяно 42667 домогосподарств міста, що складає майже 48% від загальної чисельності домогосподарств.

Середній розмір субсидії склав 1336,91грн., на передбачення твердого палива та скрапленого газу – 2341,77грн. Загальна сума нарахованих субсидій склала майже 281млн. 650тис. грн.

peredplata