Пенсіонерка з Буковини перерахувала 3 тисячі гривень шахрайці

До 77-річної мешканки міста Новоселиці зателефонувала невідома жінка. Вона повідомила, що донька буковинки, яка проживає у Харкові, потрапила у біду і терміново потрібно перерахувати 15 тисяч гривень. Про це повідомляє СЗГ УМВС України в Чернівецькій області.

Перелякана бабуся почала розпитувати жінку, але та сказала, що немає часу на балачки. Адже дочка перебуває у міліції і якщо кошти не перерахують, матиме серйозні проблеми. Невідома продиктувала номер карткового рахунку, на який потрібно надіслати гроші. У старенької вдома знайшлося тільки 3 тисячі гривень, які вона віднесла до сусідки, щоб та перерахувала хоча б частину потрібної суми.

І лише після того, як 3 тисячі гривень було надіслано невідомим особами, бабуся зателефонувала донці. Остання спокійно взяла слухавку та повірити не могла, що її мама потрапила на гачок шахраїв. Звісно, буковинка одразу ж звернулася до правоохоронців. За даним фактом відкрили кримінальне провадження за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Міліціонери вживають усіх необхідних дій, аби встановити особи зловмисників.

А уникнути цієї неприємної ситуації можна було б, якби старенька одразу зателефонувала до доньки та переконалася, що з нею все гаразд. Запам’ятайте, якщо вам телефонують невідомі, представляються працівниками правоохоронних органів і повідомляють, що потрібно передати їм грошей за не притягнення до відповідальності когось із ваших рідних потрібно:

– розпитати якомога більше інформації: в якому райвідділі знаходиться родич, ім’я правоохоронця, повне ім’я нібито затриманого. Шахраї телефонують навмання, тож ці дані їм, як правило, невідомі.

– після завершення розмови одразу ж зателефонувати родичу. У більшості випадків вони піднімають слухавку і розвіюють усі переживання.

– якщо ж ви з різних причин не додзвонилися до нібито затриманих рідних, одразу набирайте 102. Переконайтеся, чи дійсно родич знаходиться у міліції. І обов’язково повідомте, що вас намагаються ошукати.

peredplata