Поруч із кабміном Беркут б’є людей. Влада використовує проти мітингувальників сльозогінний газ! + ВІДЕО ПОСТІЙНЕ ОНОВЛЕННЯ

Поруч із кабміном Беркут б’є людей. Влада використовує проти мітингувальників сльозогінний газ! + ВІДЕО ПОСТІЙНЕ ОНОВЛЕННЯУ Маріїнському парку Києва, напроти будівлі Кабінету міністрів, відбувається сутичка між правоохоронцями й активістами громадської організації \”Ніхто крім нас\”.

Як повідомляє \”Інтерфакс-Україна\”, у вівторок вранці представники організації намагалися поставити намет, однак це місце одразу ж оточили співробітники спецпідрозділу \”Беркут\”, які завадили даними діям.

Депутат фракції \”БЮТ-Батьківщина\” Сергій Пашинський заявляє, що міліція під Кабміном побила до втрати свідомості чорнобильця.

\”Беркут\” почав розганяти мітинг чорнобильців, який проходить біля будівлі уряду, повідомляє з посиланням на нього прес-служба \”Батьківщини\”.

\”Від дій \”Беркуту\” постраждав один із лідерів чорнобильців Харкова Володимир Проскурін\”, – сказав Пашинський.

За словами депутата, Проскурін станом на 9:50 лежить без свідомості. На місце події викликали швидку допомогу. Швидка оглянувши постраждалого, дійшли висновку, що він не потребує медичної допомоги. Однак депутати переконують, що він й надалі без свідомості.

Водночас, за інформацією \”Інтерфаксу\”, до місця сутички продовжують підходити правоохоронці. Вони взяли в кільце місце, де активісти намагалися встановити намет.

Одного з учасників акції намагалися затримати, але йому вдалося вирватися. Ще одному мітингувальнику стало зле й соратники посадили його на лавку в парку.

Обстановка залишається напруженою, тривають словесні перепалки. У парку також стоїть декілька міліцейських мікроавтобусів із затемненими вікнами.

Неподалік у Маріїнському парку, біля будівлі Верховної Ради, стоять ще декілька десятків прихильників \”БЮТ-Батьківщини\”.

Крім того, близько 150 людей зібралися біля центрального підходу до будівлі парламенту на вул. Грушевського, у них переважають прапори громадської організації \”Ніхто крім нас\”.

Співробітники \”Беркута\” продовжують тримати в оточенні місце інциденту. Вони вилучили в учасників акції протесту декілька наметів, які ті так і не встигли встановити.

До будівлі уряду продовжують підходити нові групи мітингувальників. Станом на 9:55 їх зібралося вже близько 300-400 людей.

Мітингувальники під Кабміном вийшли на проїжджу частину вулиці Грушевського, але були відтіснені \”Беркутом\”.

Як повідомляє кореспондент \”Української правди\”, раніше співробітники \”Беркута\” забрали намети в свої автобуси після інциденту зі спробою їх встановлення у Маріїнському парку.

Побитий при спробі встановлення намету \”Беркутом\” афганець близько тридцяти хвилин знаходиться в кареті швидкої медичної допомоги.

Як передає \”Інтерфакс-Україна\”, після вилучення наметів та іншого інвентарю у мітингувальників у парку навпроти будівлі Кабінету міністрів правоохоронці передислокувалися і зайняли вихідні позиції.

Наразі сутички і перепалки між активістами громадської організації воїнів-інтернаціоналістів \”Ніхто крім нас\” і \”беркутівцями\” припинилися.

Учасники акції протесту, як і раніше продовжують перебувати в Маріїнському парку, їх кількість збільшилася. Крім активістів \”Ніхто крім нас\” до місця недавнього інциденту підійшли близько 100-150 активістів \”БЮТ-Батьківщини\”, які раніше стояли біля будівлі Верховної Ради.

Усього за оцінкою учасника подій в акції беруть участь близько 2000 осіб, і люди продовжують прибувати.

Учасники акції під будівлею українського уряду вшанували хвилиною мовчання пам\’ять померлого учасника акції протесту в Донецьку шахтаря Геннадія Конопльова.

В даний час правоохоронці вишикували в Маріїнському парку оточення в кілька рядів, відгороджуючи протестувальників від огорожі навколо будівлі парламенту з тильного його боку.

Бійці спецпідрозділу міліції \”Беркут\” заблокували вхід в Маріїнський парк з боку Верховної Ради.

У той же час, як передає УНІАН, правоохоронці намагалися запобігти об\’єднанню учасників акції протесту проти скасування пільг, які мітингують навпроти Будинку уряду, з їх товаришами, що розташувалися в парку на пагорбі навпроти Кабміну.

Нагадаємо, в Маріїнському парку Києва, напроти будівлі Кабінету міністрів, сталася сутичка між правоохоронцями та активістами громадської організації \”Ніхто крім нас\”.

ОНОВЛЕНО!!

Учасники акції протесту вирушили від будівлі Кабміну до Українського дому на Європейській площі в Києві, де наразі перебуває прем’єр-міністр Микола Азаров.

З такою пропозицією виступили організатори акції, повідомляє Тиждень.

Разом з мітингувальниками до \”Українського дому\” вирушила і частина працівників \”Беркуту\”.

Решта мітингувальників ще залишилася біля Кабміну через блокування їх правоохоронцями.

Крім цього, за останніми повідомленнями, у натовп пустили сльозогінний газ. Організатори акції закликають використовувати підручні засоби для захисту від газу.

За попередніми підрахунками, кількість учасників акції протесту становить близько 3-4 тисяч.

Раніше учасники акції протесту на кілька хвилин перекрили рух вулицею Грушевського. Після невеликої сутички правоохоронці відтіснили їх з проїжджої частини.

У вівторок в Українському домі проходить об’єднавчий з’їзд Федерації роботодавців України, в якому бере участь прем’єр-міністр Микола Азаров.

Джерело Українська правда

peredplata