На податкових пільгах буковинці заощадили майже 50 млн. грн.

За даними звітів по пільгах за І квартал цього року 171 платник обласного центру отримав 181 пільгу щодо сплати трьох видів податків, зборів та інших обов’язкових платежів на загальну суму 46,1 млн. грн. Порівняно з аналогічним періодом минулого року сума податкових пільг зменшилась на 3,8 млн. грн. Про це повідомляє Сектор комунікацій ДПІ у м. Чернівцях.

Співвідношення сум отриманих пільг до фактичних податкових находжень за І квартал 2015 р. склало 16,1 відсотка, тоді як у минулому році цей показник був на рівні 19,5 відсотки.

По фактичних сумах наданих пільг за І квартал 2015 року найбільшу питому вагу займають пільги по податку на додану вартість – 45,4 млн. грн.
Підприємства, що отримали пільги протягом І кварталу цього року, сплатили до зведеного бюджету 73,2 млн. грн. податків, при цьому отримавши пільг на суму 46,1 млн. грн.

Комплекс податкових пільг означає повне або часткове звільнення юридичних та фізичних осіб від обов’язкових платежів, що має стимулювати інвестиційну та інноваційну діяльність, сприяти виконанню загальнодержавних програм. Сподіваємось, що підприємства, які потребують фінансового оздоровлення, правильно скористаються можливістю заощадити на податках.

peredplata