Прокуратура повернула у державну власність земельні ділянки вартістю більше 1 мільйона гривень

Господарський суд Чернівецької області підтримав принципову позицію прокурора Кельменецького району та прийняв рішення про повернення у державну власність земельні ділянки вартість 1 млн. 215 тис. грн.

Нагадаємо, що прокурор району, в інтересах держави, звертався до суду з 2 позовними заявами до одного з підприємств району про стягнення заборгованості за договорами оренди землі, розірвання договорів оренди землі та повернення земельних ділянок у власність держави.
Підставою звернення до суду стало порушення умов договору.

Зокрема, встановлено, що 29.12.2008 та 29.12.2009 Кельменецька РДА уклала договори оренди землі з ТзОВ «Промресурс», відповідно до яких ТзОВ отримало в оренду земельні ділянки площею 2, 6375 га терміном на 20 років для промислової розробки Вербського родовища суглинків та земельну ділянку площею 4,1 га терміном на 20 років для будівництва цегельного заводу, нормативно-грошова оцінка яких становить понад 1 млн. грн.

Проте, ТзОВ починаючи з 2012 року не сплачувало орендну плату за користування орендованих земельних ділянок, що і стало приводом до розірвання договору та повернення землі у державну власність.

peredplata