Чернівецькими митниками викрито правопорушень на суму 5,9 млн. грн.

На таку суму з початку 2015 року виявлено порушень під час проведення заходів направлених на викриття контрабанди та порушення митних правил в зоні діяльності Чернівецької митниці ДФС. За цей період запроваджено 668 справ про порушення митних правил при переміщенні товарів, що на 185 більше ніж за аналогічний період минулого року.

Серед характерних видів предметів правопорушень на митниці майже 48 відсотків від кількості справ складають – незаконне переміщення тютюнових виробів. Друге місце – понад 14 відсотків, посідають лікарські засоби. Значно менша кількість порушень митних правил – 4,5 відсотки це горілчані вироби.

В сумарному вигляді серед порушень митного законодавства тримають першість контрабанда тютюнових виробів, відповідно їх вилучено на суму понад 3,8 млн. грн.

За словами оперативних працівників митниці, впродовж січня –травня 2015 року ними до правоохоронних органів Чернівецької області направлено 12 повідомлень про протиправні діяння, що містять ознаки злочину, торік за цей період лише 7.

peredplata