На Буковині блискавка вдарила у житлові будинки та трансформаторну підстанцію

За минулу добу пожежно-рятувальні підрозділи 9 разів виїжджали на ліквідацію пожеж, 4 з яких сталися внаслідок удару блискавки. Про це поінформувала прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області.

Так, у селі Берегомет Кіцманського району пожежа сталася в житловому будинку місцевого мешканця. Загорання виникло на горищі будівлі через те, що в будинок влучила блискавка. Люди, які перебували всередині, помітили пожежу і вийшли з будинку на вулицю. Внаслідок сильного вітру вогонь швидко поширювався по будинку і охопив площу 80 кв.м..

На ліквідацію пожежі відразу були направлені рятувальники Державної пожежно-рятувальної частини № 9 міста Кіцмань та місцеві пожежні охорони смт. Неполоківці та села Берегомет. Оскільки поруч із житловим будинок, в якому виникла пожежа, знаходилися літня кухня та ще один житловий будинок, то існувала загроза перекидання вогню на них. Вогнеборці локалізувати пожежу в тих межах, у яких застали на момент прибуття бійці пожежно-рятувальних підрозділів. В подальшому пожежа була ліквідована. Вогнем знищено частково покриття будинку, пошкоджено перекриття. Ще одна пожежа в Кіцманському районі, яка виникла через удар блискавки, сталася в смт. Лужани. Пожежа виникла в дачному будинку. Рятувальники ліквідували пожежу, завдяки чому вдалося врятувати від знищення трактор, який знаходився поруч.

Окрім цього, внаслідок удару блискавки виникли пожежі в селі Маршинці Новоселицького району, де горів житловий будинок та у Чернівцях по вул. Моріса Тореза, під час якої вогнем була охоплена трансформаторна підстанція. В обох випадках рятувальники оперативно ліквідовували пожежі, запобігши поширенню вогню на значну площу, що дозволило врятувати від знищення 1 будівлю.

Також в селі Тисовець Сторожинецького району сталася пожежа в гаражі. За місцем виклику були направлені рятувальники міст Чернівці та Сторожинець, а також місцева пожежна охорона села Великий Кучурів, які ліквідували пожежу, не допустивши подальшого поширення вогню. Вогнем знищено частково перекриття гаражу, господарські речі та майно. Завдяки оперативним діям пожежно-рятувальних підрозділів від знищення вдалося врятувати розташовані поруч господарську будівлю та житловий будинок. Попередньою причиною виникнення пожежі є коротке замкнення електромережі

Всього під час ліквідації пожеж вогнеборці Управління ДСНС України у Чернівецькій області ліквідували 9 пожеж, в ході чого врятували від знищення 7 будівель та 2 одиниці техніки. Загиблих та травмованих внаслідок пожеж немає.

peredplata