Буковинські рятувальники виловили з Прута тіло потопельника

За інформацією прес-служби УДСНС України у Чернівецькій області, 6 червня в місті Новоселиця місцевий мешканець 1962 року народження, відпочиваючи на річці Прут, пішов купатися. Однак на середині річки чоловік раптово почав тонути. Інший чоловік, який перебував на березі, намагався допомогти людині, однак зробити це вже не було змоги.

Для пошуку чоловіка на місце події були направлені працівники групи водолазних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Чернівецькій області. 8 червня рятувальники виявили тіло загиблого. Тіло загиблого направлено на судово-медичну експертизу в місто Новоселиця для встановлення причини смерті.

Це перший випадок загибелі людини на водоймі у 2015 році. Тепла погода, яка встановилася у Чернівецькій області, сприяє відпочинку громадян поблизу водоймищ, однак нехтування елементарними правилами безпеки може призвести до трагедії.

Управління ДСНС України у Чернівецькій області нагадує людям, що під час відпочинку на воді, слід дотримуватися правил безпеки, адже вода не пробачає помилок. Перш за все пам’ятайте, що купатися дозволено тільки в спеціально обладнаних місцях, поруч з якими постійно чергують рятувальники. Безпечніше відпочивати на воді у світлий час доби, у спокійну безвітряну погоду, при температурі води не менше +18, повітря не нижче +24. Слід звернути увагу, що діти гинуть в тих випадках, коли поруч немає дорослих, які могли б допомогти. Тому батькам слід пам’ятати про це і слідкувати за своїми дітьми під час відпочинку, адже їхня поведінка у воді непередбачувана. Не заходьте у воду у нетверезому стані, ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо не впевнені у своїх силах. Не пірнайте у воду з берега, гірки чи дерева. Будьте обережні, дотримуйтеся правил безпеки!

peredplata