Буковину відвідав заступник посла Чеської Республіки в Україні Павло Бучек

Буковину відвідав заступник посла Чеської Республіки в Україні Павло Бучек11 червня Чернівецьку область з робочим візитом відвідав заступник посла Чеської Республіки в Україні Павло Бучек.

Під час зустрічі з першим заступником голови обласної державної адміністрації Володимиром Кулішем, головою обласної ради Михайлом Гайничеру та ректором Чернівецького національного університету імені Ю.Федьковича Степаном Мельничуком обговорено питання співробітництва з питань реформування освітньої галузі між Україною та Чеською Республікою у рамках Вишеградської четвірки. Йшлося також про співпрацю в економічній, енергетичній та транспортній сферах.

«Чеська Республіка тісно та плідно співпрацює з Міністерством освіти і науки України», – відзначив заступник посла Чеської Республіки в Україні Павло Бучек. Дипломат висловив пропозицію провести у вересні цього року на базі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича міжнародну конференцію з питань реформування освітньої галузі, залучивши до участі вищих посадових осіб міністерств закордонних справ та міністерств освіти всіх країн Вишеградської четвірки та України, науковців, викладачів та студентів вищих навчальних закладів.

В свою чергу перший заступник голови обласної державної адміністрації наголосив на актуальності для України в сучасних умовах чеського досвіду щодо участі в рамковій програмі ЄС з наукових досліджень та інновацій «Горизонт 2020». Також Володимир Куліш акцентував на необхідності налагодження тісної та активної співпраці на рівні університетів та територіальних громад України та Чехії. Зокрема, керівник обласної влади висловив пропозицію за підтримки чеської сторони організувати та провести в області дні чеської культури, залучивши до участі чеські творчі колективи. Про це повідомляє прес-служба Чернівецької обласної адміністрації.

Насамкінець учасники зустрічі підкреслили важливість розвитку партнерських відносин між Україною та Чеською Республікою, висловивши сподівання на подальше плідне співробітництво.

peredplata