З початку року посадові особи Чернівецької митниці здійснили особистий прийом 50 громадян

На адресу Чернівецької митниці ДСФ з початку 2015 року надійшло 7 письмових звернень громадян, що втричі менше, ніж у 2014 році. Про це інформує прес-служба Головного управління ДФС у Чернівецькій області.

Так, заявники зверталися з питань трудового законодавства і законодавства про заробітну плату, порушення митних правил, виконання судових рішень, діяльності посадових осіб територіальних органів ДФС.

Упродовж звітного періоду на особистий прийом до посадових осіб митниці звернулося 50 громадян (у 2014 році – 42), у тому числі 5 – до начальника митниці, 18 – до першого заступника та заступників начальника митниці, 27 – до інших посадових осіб митниці.

Зокрема, громадянам роз’яснено методику класифікації товарів та визначення їх митної вартості, процедуру митного оформлення транспортних засобів.

Також, на розгляд надійшло 7 запитів на публічну інформацію (у 2014 році – 7), з яких 6 – безпосередньо від громадян та 1 – від засобу масової інформації. У своїх запитах заявники просили поінформувати про порядок ввезення автотранспортних засобів на митну територію України та порядок перетину державного кордону на автомобілі, а також надати інформацію про реорганізацію митниці, її первинну профспілкову організації, статистичну інформацію.

Відповіді на усі звернення та запити надано у строки, визначені Законами України «Про доступ до публічної інформації» та «Про звернення громадян».

peredplata