Наслідки вчорашньої зливи на чернівецьких дорогах ліквідовували 4 бригади та 14 одиниць спецтехніки

Комунальні служби Чернівців готові до роботи в надзвичайних умовах
Комунальні служби міста 15 червня витримали іспит зливою, коли впродовж півгодини у Чернівцях випало від 20 до 40 мм опадів. Основні магістралі міста були недоступними лише в шести місцях від 26 до 43 хвилин. Зливова мережа міста із роботою загалом справилася. Навіть в місцях, які є проблемними під час злив вже десятки років, вода впродовж 40 хвилин була відведена, рух транспорту поновлено. Про це повідомив на брифінгу заступник міського голови Георгій Леонтій.

Під час зливи рух транспорту було частково призупинено на вул.Головній (в районі ТЦ ДЕПОт), на кільці поблизу готелю «Турист», в районі мосту на вул. Руській, на вул.Хотинській ( в районі « Евробуду»), на окремих ділянках вул.Комарова та Південно-Кільцевої. Зазначені ділянки перебувають під постійним наглядом КП « МіськШЕП», оскільки потужність зливових мереж тут не відповідає наявним потребам і під час сильних злив вже багато років тут відбувається підтоплення дорожнього полотна. Через засміченість скошеною травою, сміттям, яку злива принесла з території парку, сталося також підтоплення ділянки на вул. Воробкевича, де зливова каналізація ще не введена в експлуатацію

З тиском води задовільно справилися нові зливові мережі на вул.Богдана Хмельницького, де наразі ведуться ремонтні дорожні роботи.

Над ліквідацією наслідків підтоплення доріг працювало 4 бригади КП «МіськШЕП» та 14 одиниць спеціальної техніки, у тому числі спецмашини для промивання зливових мереж.

На час зливових дощів аварійні бригади та техніка КП « МіськШЕП» перебуває на цілодобовому чергуванні. У районі готелю « Турист» вирішено провести додаткову телеінспекцію зливових мереж.

Георгій Леонтій звернув увагу на той факт, що перевантаження зливових та інших інженерних мереж відбувається, коли забудовники змінюють містобудівні умови і замість запроектованих 5-ти поверхів виростають 9-ти поверхові будинки, що значно збільшує навантаження на інженерні мережі. В нових районах забудови тепер це враховується і технічні умови на інженерні комунікації забудовникам видаються із запасом потужності.

Працівники ЖРЕПів обстежили житловий фонд. В 11 будинках (Ватутіна,3, Головна,38, Маяковського,10,39, Федьковича,14, Університетська,4, Переялівська,32, Шолом-Алейхема,27, Білоруська,18, Руська,223-А, Руська,253) виявлено підтоплення підвальних приміщень, в одному будинку (Головна,77) – протікання даху, в 12-ти будинках ( Головна,285Г,277Б, Комарова,17,33, Щербанюка,39, Пвденно—Кільцева,23, бул. Героїв Сталінграду,4Б,8,10,12,14,22 водою були пошкоджені електрощитові, у 2-х будинках( вул.Ентузіастів,9А, пр.Незалежності,108 – пошкодження зливової мережі. За усіма адресами працювали аварійно-ремонтні бригади. Роботи з водовідведення виконані, без електропостачання на ранок 16 червня залишалося два будинки – на вул. Головній,285 Г та бул.Героїв Сталінграду,22.Там тривають роботи з усунення пошкоджень у внутрішньо будинкових мережах.

Всі комунальні служби міста перебувають на чергуванні. Наслідки дощів усуваються в оперативному режимі. «Комунальні служби Чернівців готові до роботи в надзвичайних умовах. Ситуація перебуває на постійному контролі міського голови. Всі служби працюють скоординовано », – зазначив Георгій Леонтій.

peredplata