Буковинські власники елітних авто мають сплатити понад 6,1 млн. грн. транспортного податку

Таку суму «автоподатку», за попередніми розрахунками, цьогоріч сплатять до місцевих скарбниць Буковини власники розкішних автомобілів. За оперативними даними управління доходів і зборів з фізичних осіб, в області налічується 245 VIP – авто, які є об’єктом оподаткування транспортним податком. Про це повідомили у Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області.

Відтак, до 1 липня поточного року власники автомобілів представницького класу отримають податкові повідомлення – рішення про сплату транспортного податку та відповідні платіжні реквізити.

Нагадаємо, платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі, що використовувалися до 5 років і мають об’єм циліндрів двигуна понад 3000 куб. см. Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 000 гривень за кожен легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування.

Згідно зі статтею 267 Податкового кодексу України, обчислення суми транспортного податку з об’єкта/об’єктів оподаткування громадян – фізичних осіб здійснюється контролюючим органом за місцем реєстрації платника податку.

Підпунктом 267.6.2 п. 267.6 ст. 267 ПКУ визначено, що податкове/податкові повідомлення-рішення про сплату суми/сум податку та відповідні платіжні реквізити надсилаються (вручаються) платнику податку контролюючим органом за місцем його реєстрації до 1 липня року базового податкового (звітного) періоду (роком).

У відомстві звертають увагу щодо об’єктів оподаткування, придбаних впродовж року, податок сплачується фізичною особою-платником починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об’єкт. Контролюючий орган надсилає податкове повідомлення-рішення новому власнику після отримання інформації про перехід права власності.

Транспортний податок фізичними особами сплачується протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

peredplata