Недбалим роботодавцям Чернівеччини податківці донарахували майже 0,9 млн. грн.

Таким є результат контрольно-перевірочної роботи підрозділів доходів і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС Буковини стосовно платників податків, які виплачували заробітну плату та інші доходи з порушенням вимог податкового та трудового законодавства – інформують у відомстві.

Так, за січень – травень поточного року проведено 34 перевірок роботодавців, які недотримувались норм чинного законодавства при виплаті доходів своїм працівникам. З них, 27 перевірених – це 15 юридичних та 12 фізичних осіб-підприємців, які допустили порушення. Результат – 0,9 млн. грн. додаткових надходжень до казни. Крім того, до адміністративної відповідальності притягнуто 26 роботодавців – порушників.

Також, впродовж п’яти місяців цього року на теренах області податківцями виявлено 287 найманців, які працювали у «затінку».

У Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області наголошують, виплата гідних зарплат – це один з аспектів реалізації гарантованого Конституцією права громадянина на працю та її належні умови.

Відтак, мінімальна заробітна плата, це законодавчо встановлений розмір заробітної плати за просту, некваліфіковану працю, нижче якого не може провадитися оплата за виконану працівником місячну, а також погодинну норму праці (обсяг робіт) – є державною соціальною гарантією, обов\’язковою на всій території України для підприємств усіх форм власності і господарювання та фізичних осіб, які використовують працю найманих працівників.

peredplata