Платникам Буковини відшкодували понад 42,6 мільйони гривень ПДВ

Таку суму податку на додану вартість за п’ять місяців нинішнього року відшкодовано платникам Буковини, що на 14,4 млн. грн. більше ніж торік – повідомляють у Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області.

З них, відшкодовано грошовими коштами на рахунки платників 29,2 млн. грн., або (68,5 відс. до загального відшкодування) та в рахунок майбутніх платежів з ПДВ – 13,4 млн. грн. Із загальної кількості заявників, 25 підприємств отримали відшкодування ПДВ в автоматичному режимі на суму 7,4 млн. грн.

У фіскальному відомстві Буковини зазначають, що на початок червня цього року платники податку на додану вартість задекларували бюджетне відшкодування в сумі 33,5 млн. грн. Приріст до аналогічного періоду минулого року майже 8,6 млн. грн.

У більшості випадків декларантами заявлених сум є експортери продукції – 88,6 відсотків. Значно менше – 6,2 відсотки експортери послуг та 5,2 відсотки інші виробники.

Цьогоріч, податківцями регіону попереджено безпідставне відшкодування з бюджету понад 1,5 млн. грн. гривень податку на додану вартість.

peredplata