ДФС Буковини: сформувати та подати електронну звітність можна за допомогою програмних продуктів фіскальної служби

Головне управління ДФС у Чернівецькій області інформує, з метою створення якісних умов обслуговування платників та забезпечення швидкості процесу адміністрування податків Державною фіскальною службою України розміщено ряд сервісів, завдяки яким можна сформувати, перевірити та надіслати до ДФС податкову звітність, дистанційно перевірити розрахунки з бюджетом, дізнатися про терміни сплати податків, а також іншу корисну інформацію.

Зокрема, реалізуючи вимоги п. 49.17 статті 49 Податкового кодексу України, Державна Фіскальна Служба України в сфері формування та подання податкової звітності та звітності з Єдиного соціального внеску розробила та підтримує в актуальному стані такі програмні продукти:

– «Спеціалізоване клієнтське програмне забезпечення для формування та подання звітності до \”Єдиного вікна подання електронної звітності\”» – програмне забезпечення використовується для формування і подання звітності до Пенсійного Фонду України, Державної служби статистики України, ДФС України, а також накладання електронного цифрового підпису та шифрування електронних документів. Слід зазначити, що дане програмне забезпечення на сьогодні функціонує в дослідній експлуатації.

– ОПЗ (OPZ) – програмне забезпечення по формуванню платниками податків податкової звітності та реєстру отриманих та виданих податкових накладних до органів ДПС в електронному вигляді засобами телекомунікаційного зв\’язку;

– Електронний кабінет платника податків – персональне автоматизоване робоче місце платника, працювати в якому він може без використання спеціально встановленого клієнтського застосування. Електронний кабінет є захищеним, персоналізованим та безпечним електронним сервісом, який надає платникам податків змогу підготувати, сформувати та надіслати податкову звітність в електронному вигляді, переглядати дані про стан розрахунків з бюджетом (картки особових рахунків).

На сьогодні в сервісі «Електронний кабінет платника податків» не реалізовано функції подання звітності з Єдиного соціального внеску.

Крім цього, на ринку програмного забезпечення України в сфері подачі звітності в електронному вигляді представлена значна кількість програмних продуктів інших розробників, з допомогою яких платники податків можуть подати звітність в електронному вигляді як на безоплатній основі так і на засадах купівлі ліцензійного програмного забезпечення. ДФС за функціонування даних сервісів не несе відповідальності та не проводить ніякої роботи щодо пропагування даних продуктів серед платників податків.

peredplata