75 відсотків ІТ-спеціалістів Чернівців працюють на закордонного клієнта

43 структурних одиниці (компанії) працюють на ІТ-ринку у Чернівцях. В них зайнято майже 500 ІТ-спеціалістів. 75% з них працюють на закордонного клієнта. Не зважаючи на кризові явища в українській економіці, 2/3 з чернівецьких ІТ – компаній готові до активного розширення і потребують кадрів. Такі результати дослідження ІТ-ринку у Чернівцях, проведеного фондом “Буковина інноваційна” спільно з науковцями кафедри програмного забезпечення комп’ютерних систем ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
Стан і перспективи розвитку ІТ-галузі у Чернівцях обговорюватимуть на засіданні круглого столу «ІТ-галузь Чернівців: міфи та реалії» за участю міського голови Олексія Каспрука, науковців, представників ІТ компаній та громадських організацій.
На круглому столі буде презентовано результати дослідження ІТ-ринку у Чернівцях, розглянуто його структуру та актуальні характеристики. Йтиметься про наявний та потенційний людський ресурс, залучений до роботи в ІТ-індустрії, можливості чернівецьких ІТ-кампаній, слабкі й сильні сторони ІТ-сфери регіону.
Круглий стіл «ІТ-галузь Чернівців: міфи та реалії» працюватиме 24 червня у Блакитній залі Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича (вул. Коцюбинського 2). Початок роботи о 15.15.
Запрошуються представники ЗМІ та чернівчани, які цікавляться проблематикою ІТ- сфери.
Прес-служба міськради

peredplata