Власники депозитів Чернівеччини поповнили державну казну на 12,1 млн. грн.

У Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області повідомляють, впродовж січня – червня 2015 року з відсотків нарахованих за банківськими вкладними (депозитними), поточними рахунками, ощадними (депозитними) сертифікатами та вкладами (депозитами) у кредитних спілках податкові агенти спрямували до бюджету саме таку суму податку на доходи фізичних осіб.

У відомстві нагадують, законодавством передбачено, що вкладникам не потрібно самостійно утримувати та перераховувати до держбюджету суму податку, що підлягає сплаті. Цю функцію виконують виключно податкові агенти – банки та кредитні спілки. Таким чином, банк чи кредитна спілка із нарахованих пасивних доходів самостійно утримує 20% податку та перераховує його до бюджет. При цьому немає значення ані сума вкладу (депозиту), ані розмір отриманих відсотків – така ставка діє абсолютно для всіх.

Також зазначають, банки та кредитні спілки, які нараховують доходи у вигляді процентів на суми банківських вкладних (депозитних) або поточних рахунків, ощадних (депозитних) сертифікатів, вкладів (депозитів) членів кредитної спілки у кредитній спілці, у звіті 1-ДФ відображають лише відомості про суми доходів та суми утриманого податку, але не відображають відомості, які дозволяють ідентифікувати платника податків. Відтак, банківська таємниця зберігається.

peredplata