Платники Чернівеччини за перше півріччя нинішнього року сплатили до бюджету понад 174,3 млн. грн. податку на додану вартість

За інформацією Головного управління ДФС у Чернівецькій області платники податку на додану вартість з початку нинішнього року задекларували та сплатили 174,3 млн. грн., що на 20,3 млн. грн. перевищує фактичні надходження першого півріччя минулого року.

При цьому 81 відсоток із всіх надходжень податку на додану вартість суб\’єкти господарювання перерахували до держбюджету зі своїх електронних рахунків, відкритих у системі електронного адміністрування.

У відомстві звернули увагу на те, що відповідно до порядку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 жовтня 2014 N 569 «Деякі питання електронного адміністрування податку на додану вартість», перерахування суми податку до бюджету та/або на спеціальні рахунки платників податку здійснюється з їх електронних рахунків.

Також нагадують, що відповідно до Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» система електронного адміністрування ПДВ з 1 лютого поточного року діяла в тестовому режимі. Вже з 1 липня 2015 року система працює у звичайному режимі.

Дякуємо за співпрацю!
З повагою, сектор комунікацій Головного управління ДФС у Чернівецькій області

peredplata