Буковинцю ветерану війни надано послуги шляхом виїзного прийому

До кіцманчанина Онуфрія Стефановича Сорохана, котрий зараз лікується у госпіталі для інвалідів Великої Вітчизняної війни в обласному центрі, на його прохання задля з’ясування питань стосовно отримання пенсії, 14 липня завітала головний спеціаліст відділу іноземних пенсій Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Наталія Максимюк.

Буковинцю ветерану війни надано послуги шляхом виїзного прийому

Це був цільовий виїзний прийом, під час якого Наталія Сергіївна зустрілась із ветераном та відповіла на питання, які виникли у нього стосовно здійснення переказу пенсії, призначеної відповідно до законодавства Латвійської Республіки. Зокрема, Онуфрію Сорохану надано роз’яснення щодо порядку виплати пенсій іноземних держав громадянам, які проживають в Україні.

Повідомлено, що виплата цього виду пенсії здійснюється щоквартально на особові (карткові) рахунки, відкриті пенсіонерами в банківських установах, на підставі відомостей, що надходять у передбаченому міжнародними договорами порядку. При надходженні відомостей Пенсійний фонд України в 3-денний термін повідомляє пенсіонерів про здійснення переказу пенсійних коштів шляхом скерування письмових повідомлень за місцем їхнього проживання.
Старенького ветерана поінформовано, що з квітня цього року головним управлінням Пенсійного фонду України в області запроваджено послугу з відправлення одержувачам іноземних пенсій SMS-повідомлень про здійснення переказу пенсійних коштів, що дозволяє значно спростити та пришвидшити процедуру отримання цієї важливої інформації.

Втім, наголошено, що така процедура повідомлення можлива тільки за умови подання особистої згоди пенсіонера.
Оскільки органами Пенсійного фонду області належно налагоджено проведення регулярних виїзних прийомів за місцем перебування (проживання, лікування) пенсіонерів з метою наближення до них пенсійних послуг та вирішення найбільш актуальних проблем, які їх турбують, звернутися за такою послугою може кожен пенсіонер.

peredplata