Михайло Сеничак: жодних перешкод у поверненні податку на додану вартість для платників Буковини немає

На цьому акцентував увагу начальник Головного управління ДФС у Чернівецькій області Михайло Сеничак 15 липня, під час зустрічі з представниками бізнес-спільноти регіону, що заявляють до відшкодування з бюджету податок на додану вартість. Участь у зустрічі також взяли його перший заступник начальника та заступник начальника Сергій Гакман і Наталя Чернівчан, а також Чернівецький обласний військовий комісар Віталій Чурай.

Так, за словами Михайла Сеничака, повернення заявлених сум ПДВ суб’єктам господарської діяльності, які не припустилися порушень податкового законодавства, відбувається без перешкод. Водночас, посадовець закликав представників бізнесу оперативно інформувати про будь-які прояви недобросовісного виконання своїх обов’язків членів комісії з відшкодування ПДВ при ГУ ДФС у Чернівецькій області.

Керівник фіскальної служби регіону також поінформував про основні принципи функціонування системи електронного адміністрування податку на додану вартість, відзначивши, що з 1 лютого до 1 липня 2015 року система електронного адміністрування ПДВ працювала у тестовому режимі, а з 1 липня 2015 року – на постійній основі. Для зручності платників в Центрах обслуговування платників податків органів ДФС у Чернівецькій області визначено відповідальних осіб для надання консультацій з питань роботи системи електронного адміністрування ПДВ. Ознайомитись з переліком відповідальних осіб можна на офіційному порталі територіальних органів ДФС у Чернівецькій області за посиланням : http://cv.sfs.gov.ua/media-ark/news-ark/188861.html

Насамкінець Михайло Сеничак запропонував виконати роль посередника у налагодженні партнерських відносин між найбільшими підприємствами області та обласним військкоматом. «Припускаю, що кожне із представлених на сьогоднішній зустрічі підприємств могло би взяти на себе зобов’язання із щомісячного фінансування одного бійця Збройних Сил України . У такий спосіб представники бізнес-еліти Буковини з одного боку зробили би значний внесок до спільної справи зміцнення обороноздатності нашої держави, а з іншого – отримали би можливість зберегти кадровий потенціал своїх підприємств. За такої умови вони будуть також звільнені від подальшого виконання мобілізаційних планів із укомплектування лав національних військових формувань фахівцями відповідних спеціальностей», – наголосив посадовець.

У свою чергу Віталій Чурай відповів на низку запитань щодо порядку та особливостей виконання мобілізаційних завдань у цьому році та висловився на підтримку ініціативи керівника фіскальної служби області.

peredplata