З початку року від продажу алкоголю і тютюну місцеві бюджети Буковини збагатилися на 62 млн. грн.

За інформацією Головного управління ДФС у Чернівецькій області, впродовж січня – червня 2015 року, за ліцензування оптової(роздрібної) торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами надійшло до місцевих скарбниць Буковини понад 62 млн. грн., що майже на 5,7 млн. грн. перевищує суму надходжень за аналогічний період минулого року. Також зберігається позитивна динаміка і у червні цього року – бюджет поповнився на понад 18 млн. грн., що на 8 млн. грн. більше, ніж торік.

Збільшення бюджетних надходжень від придбання ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольним напоями та тютюновими виробами пов’язане із зростанням кількості ліцензіатів на дев’ять десятків.

У фіскальному відомтві Буковини звертають увагу платників податків, що з 1 липня цього року, у зв’язку з набуттям чинності змін до Податкового кодексу України, пиво віднесено до алкогольних напоїв і для його продажу необхідно придбавати ліцензію на роздрібну торгівлю. Вартість ліцензії становить 8 тис. грн. для суб’єктів господарювання, що провадять відповідну діяльність на території міст, та 500 грн. для підприємців, що торгують хмільним напоєм у селах та селищах.

peredplata