За півроку на Буковині обсяг перевезених вантажів зріс майже на 30%

У І півріччі п.р. автоперевізниками області було перевезено 931,4 тис. тонн вантажів, виконано вантажооборот у обсязі 465,6 млн.ткм. У порівнянні з аналогічним періодом 2014р. обсяг перевезених вантажів збільшився на 29,4%, а вантажооборот зменшився на 6,5%. Про це повідомляє Головне управління статистики Чернівецької області.

Збільшили обсяг вантажоперевезень автоперевізники м.Чернівців, м.Новодністровська, а серед районів: Герцаївського, Глибоцького та Хотинського. Разом з тим, зменшили цей показник автоперевізники 7 районів області. Обсяг вантажообороту зменшився по всіх містах та районах області.

Пасажирським автотранспортом області було перевезено 20,1 млн. пасажирів, що на 4% менше, ніж у І півріччі 2014р. Обсяг пасажирської роботи зріс на 2,8% і становив 698,1 млн.пас.км.

Зменшили обсяг перевезених пасажирів автоперевізники м.Новодністровська та 8 районів області. Разом з тим, збільшення цього показника спостерігалося в м.Чернівцях, у Вижницькому, Заставнівському та Путильському районах.

Збільшення обсягу пасажирообороту забезпечили автоперевізники м.Чернівців та 6 районів області. Разом з тим, зменшення цього показника спостерігалось в м.Новодністровську, в Герцаївському, Глибоцькому, Кіцманському, Новоселицькому та Сторожинецькому районах

Із загальних обсягів вантажних та пасажирських перевезень автомобільним транспортом 49,6% та 56,5% відповідно було виконано фізичними особами-підприємцями.

peredplata