Порушникам термінів розрахунку донарахували піні на півмільйона гривень

Фахівцями Головного управління ДФС Буковини у першому півріччі нинішнього року перевірено 58 платників з питань з питання дотримання законодавчо-встановлених термінів розрахунків при здійсненні зовнішньоекономічної діяльності. Порушення норм чинного законодавства виявлено в 90 відсотків перевірених.

Податкові аудитори за шість місяців 2015 року донарахували пені у сфері ЗЕД на суму 594,46 тис. грн.

Також у відомстві інформують, що прострочена дебіторська заборгованість від здійснення зовнішньоекономічних операцій на початок липня нинішнього року рахується у 49 суб’єктів ЗЕД. Сума боргу складає 8903,48 тис. дол. США.

За інформацією податкової міліції впродовж січня-червня 2015 року зовнішньоекономічні операції здійснювали 767 платників податків, що перебувають на обліку в Чернівецькій області. Серед них: 434 суб\’єкти провели імпортні операції на суму – 1млрд. 360,5 млн. грн. та 389 експортували товари на загальну суму – 1млрд. 471,1 млн. грн.

За результатами відпрацювання ризикових підприємств, які провадять зовнішньо – економічну діяльність було внесено відомості до ЄРДР та було розпочато 4 досудові розслідування .

peredplata