На спрощенцях бюджет щомісяця заробляє більше 6 млн. грн.

Протягом десяти місяців цього року чернівецькі платники податків, які обрали спрощену систему оподаткування, перерахували до місцевого бюджету 64,1 млн. грн. єдиного податку, що на 9,4 млн. грн. перевищує надходження минулого року.

Майже 74 відсотки цієї суми, або 47,4 млн. грн. надійшло від місцевих підприємців-фізичних осіб – це на 8,3 млн. грн. більше минулорічних показників. Від платників єдиного податку – юридичних осіб бюджет отримав 16,7 млн. грн., що на 1,1 млн. грн. більше, ніж минулоріч.

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях нагадує, що платники єдиного податку першої і другої груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця. Вони можуть здійснити сплату єдиного податку авансовим внеском за весь податковий (звітний) період (квартал, рік), але не більш як до кінця поточного звітного року.

Платники єдиного податку третьої групи сплачують єдиний податок протягом 10 календарних днів після граничного строку подання податкової декларації за податковий (звітний) квартал.

Здебільшого єдиний податок платниками сплачується сумлінно, вчасно та в повному обсязі, що і є запорукою стабільних надходжень до бюджету. Але буває, що платники єдиного податку потрапляють до лав боржників, – перераховують кошти не на ті рахунки, або не вказують (вказують неправильно) реєстраційний номер облікової картки, іноді й з вини банку.

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях пропонує платникам єдиного податку час від часу звірятись щодо стану розрахунків із бюджетом.
Сектор комунікацій ДПІ у м. Чернівцях

peredplata