91% міських рад Чернівецької області порушують закон «Про Доступ до інформації»

91% міських рад Чернівецької області порушують закон «Про Доступ до інформації»10 з 11 сайтів міських рад Чернівецької області не виконують вимоги Закону України «Про доступ до публічної інформації» щодо контактної інформації на офіційному сайті. Такими є результати моніторингу Центру політичних студій та аналітики (Київ).

4 міські ради з 11 не мають офіційного сайту, а саме: Вижницька, Герцаївська, Кіцманьська, Хотинська. Це складає 36% від загальної кількості рад. Крім цього, Вашківецька, Новодністровська та Сторожинецька міська рада хоч і мають сайти, проте не вказали свої поштові адреси. Лише Новодністровська міська рада надала інтернет адресу.

Решта сайтів місцевих рад мають неповну інформацію про контактний телефон. Коди міст відсутні у Застанівської та Новодністровської міських рад.

За бажання зробити запит на публічну інформацію в міські ради Чернівецької області, громадян спіткає невдача. Вся необхідна контактна інформація для запитів на публічну інформацію є лише на сайті Сокирянської міської ради.

Нагадуємо, що Закон «Про доступ до публічної інформації» набрав чинності ще 9 травня 2011 року. Таким чином, всі органи влади мали 4 з половиною роки, щоб розібратися з його нормами та імплементувати їх у свою роботу. Однак аналіз базового наповнення сайтів міських рад області проілюстрував абсолютне нерозуміння органами місцевого самоврядування вимог, щодо їхньої прозорості, публічності та підзвітності. Про те, яка ситуація в інших областях України, ви зможете дізнатися протягом наступних тижнів на сайті «Прозора Бюрократія».

peredplata