Більше 7 тисяч чернівчан отримали ідентифікаційні коди

Упродовж дев’яти місяців цього року в Центрі обслуговування платників податків ДПІ у м. Чернівцях реєстраційний номер облікової картки платника податків отримали 7349 мешканців Чернівців, що на 953 більше, аніж минулого року.
Протягом вересня реєстраційний номер облікової картки платника податків отримали 877 громадян.
Державна податкова інспекція нагадує, що отримати реєстраційний номер облікової картки платника податків можна в Центрі обслуговування платників за місцем проживання такого платника. Заздалегідь подбати про реєстраційний номер облікової картки платника податків, який не досяг шістнадцяти річного віку, можуть батьки.
Для цього необхідно пред’явити свідоцтво про народження дитини та документ, що посвідчує особу одного з батьків та заповнити Заяву. Якщо свідоцтво про народження дитини видане не українською мовою, то треба подати засвідчений у встановленому законодавством порядку переклад такого свідоцтва українською мовою.
Отримання довідки про присвоєння ідентифікаційного коду в податковій – процедура безкоштовна. А від часу замовлення номеру в інспекції до вручення необхідного документу на руки проходить близько п’яти робочих днів із дня звернення.
Фізичні особи – громадяни України, які не мають постійного місця проживання в Україні або тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання, отримання доходів, місцезнаходження іншого об’єкта оподаткування, можуть звернутися за отриманням документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі, до будь-якої державної податкової інспекції. У такому разі строк видачі документа може бути продовжено до десяти робочих днів.
Консультацію щодо порядку заповнення заяви можна отримати в Центрі обслуговування платників податків ДПІ у м. Чернівцях за адресою: вул. Героїв Майдану, 200-А.
Сектор комунікацій ДПІ у м. Чернівцях

peredplata