Буковинські платники податків перерахували до державної та місцевих скарбниць понад 1,6 млрд. грн.

Так, за оперативними даними до бюджетів усіх рівнів у січні-жовтні цього року надійшло майже 1 млрд. 662 млн. грн. платежів, що на майже 420 млн. грн. більше (+33,8 відсотка), ніж за відповідний період минулого року. По це інформують у Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області.

До державного бюджету фахівці фіскального відомства регіону залучили майже 715 млн. грн., що майже на 140 млн. грн. більше (+24,3 відсотка), ніж за аналогічний період 2014 року. Зокрема, податку на прибуток було зібрано 76,8 млн. грн., податку на додану вартість – 305,6 млн. грн. Водночас, платникам було відшкодовано майже 57 млн. грн. ПДВ.

У свою чергу дохідна частина місцевих бюджетів збагатилась на 947 млн. грн., з яких понад 481 млн. грн. надходжень становить податок на доходи фізичних осіб. Це майже на 280 млн. грн. (+42 відсотка) більше, аніж минулоріч.

Зростання рівня добробуту жителів Чернівеччини напряму залежить від сумлінності платників регіону. Адже саме повнота сплати податків та зборів є надійною запорукою своєчасної виплати заробітних плат, пенсій, інших соціальних виплат, – нагадують податківці краю.

peredplata