Бухгалтер \”Чернівціводоканалу\” привласнювала чужі гроші, підробляючи документи

У Чернівцях засудили колишню заступницю головного бухгалтера ДП \”Чернівцівода\” КП \”Чернівціводоканал\”. Вона привласнювала чужі гроші, підробляючи документи і завдала збитків на загальну суму більше 11 тисяч гривень.
Про це йдеться у єдиному державному реєстрі судових рішень.

Особа, перебуваючи на посаді заступника головного бухгалтера ДП \”Чернівцівода\” КП \”Чернівціводоканал\”, обіймаючи посаду, пов\’язану із виконанням адміністративно-господарських функцій, всупереч інтересів підприємства, діючи умисно, з метою особистого збагачення, 15 серпня 2014 року, перебуваючи за місцем здійснення трудової діяльності в м. Чернівці по вул. Комунальників, 5, підробила відомості за номерами 48, 49, 50 від 15.08.2014 року про виплату грошей, виконавши в них підписи працівників підприємства. Такі дії вчинила для утворення видимості, що нібито названі працівники отримали кошти на загальну суму 6680 гривень 91 копійку. Після цього виписані кошти на суму 6680 грн. 91 коп. обвинувачувана привласнила і витратила на власний розсуд.

Продовжуючи свої протиправні дії, 31 жовтня 2014 року по місцю роботи в м. Чернівці, вул.. Комунальників, 5 обвинувачена особа, виконуючи обов\’язки головного бухгалтера ДП \”Чернівцівода\” КП \”Чернівціводоканал\” внесла неправдиві відомості до звіту касира за 31 жовтня 2014 року про те, що ніби-то головному інженеру зазначеного підприємства було видано 5000 гривень, які останній не отримав. Отримані внаслідок вчинення таких дій кошти в сумі 5000 гривень обвинувачена привласнила і витратила на власний розсуд.

Свою провину підозрювана визнала та повністю відшкодувала завдані збитки.

Суд визнав підозрювану винною та призначив їй два роки умовно з позбавленням права обіймати посади, пов\’язані з виконанням організаційно-розпорядчих обов\’язків строком на 3 роки зі сплатою штрафу в розмірі 1700 гривень.

peredplata