На Буковині відкрили третій пункт видачі закордонних паспортів

На базі Сокирянського районного сектору Управління державної міграційної служби в Чернівецькій області відкрито робочу станцію з оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон. Впродовж травня – червня поточного року аналогічні станції були відкриті у Вижниці та Глибоці.

Це стало можливим внаслідок системних послідовних кроків Управління державної міграційної служби в Чернівецькій області з полегшення доступу населенню до отримання адміністративних послуг за сприяння ДМС України та при ефективній взаємодії з органами місцевого самоврядування.

Так, спеціальне телекомунікаційне та криптографічне обладнання вартістю понад 180 тис. грн. було придбано рішенням Сокирянської міської ради, саму робочу станцію вартістю понад 260 тис. грн. надано Управлінням ДМС в Чернівецькій області.

В урочистостях з нагоди відкриття станції взяли участь голова Сокирянської районної ради Василь Козак та в.о. голови районної державної адміністрації Петро Бескупський.

Як зазначив під час відкриття заступник начальника Управління ДМС в Чернівецькій області Валерій Попов, робота з встановлення нових робочих місць з оформлення та видачі закордонних паспортів в Чернівецькій області триває, наступна робоча станція на черзі – в Хотинському районі.

Довідково: Сокирянський РС УДМС в Чернівецькій області обслуговує 44 тис. мешканців району та 11 тис. м. Новодністровськ.

Впродовж 2013 року працівниками Сокирянського районного сектору УДМС оформлено та видано 1120 закордонних паспортів, 2014 року – майже 1700, у першому півріччі поточного року – вже 1140.

Такі ж тенденції спостерігаються і в цілому по області: загалом протягом 2013 року буковинці оформили 39тис. паспортів громадянина для виїзду за кордон, у 2014-му – 57тис., а у першому півріччі 2015 року – понад 38 тис.

Джерело: vsemisto-info

peredplata