Внесок «спрощенців» до бюджетного кошика – понад 43 млн. грн.

Чернівецькі платники податків, які обрали спрощену систему оподаткування, протягом семи місяців 2015 року перерахували до місцевого бюджету 43,3 млн. грн. єдиного податку. Цьогорічні надходження єдиного податку на 5,4 млн. грн. перевищують минулорічні показники.
В розрізі структури надходжень єдиного податку внесок підприємців – фізичних осіб до бюджету Чернівців склав 32,1 млн. грн. Юридичні особи, які використовують спрощену систему, перерахували до міської скарбниці 11,2 млн. грн. Порівняно з минулим роком, підприємці – фізичні особи збільшили сплату єдиного податку на 5,0 млн. грн., а юридичні особи – на 0,4 млн. грн.
Зверніть увагу, що 23 липня набув чинності Закон України від 01.07.2015 р. № 569-VIII (відомий законопроект № 1088), яким звільнено від застосування РРО (реєстраторів розрахункових операцій) підприємців — платників єдиного податку (змінено п. 296.10 Податкового кодексу України).
Так, РРО не застосовуються платниками єдиного податку: першої групи; другої та третьої груп (фізичні особи – підприємці) незалежно від обраного виду діяльності, у яких протягом календарного року обсяг доходу не перевищує 1 млн грн. У разі перевищення доходу застосування РРО є обов’язковим і розпочинається з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення, та продовжується у всіх наступних податкових періодах протягом дії свідоцтва платника єдиного податку.

peredplata