Нове покоління. Якими будуть співробітники майбутнього

Нове покоління. Якими будуть співробітники майбутньогоНа думку більшості офісних співробітників старше 25 років (71%) молоді фахівці зараз сильно відрізняються від того, якими вони були самі, коли починали свою кар\’єру. Головні відмітні риси – дуже активне використання в роботі досягнень цифрової епохи, вміння цінувати власний час, відсутність страху втратити роботу, зневага до формальностей і велика ступінь свободи. Такі дані були отримані під час опитування Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна.

Більшість опитаних стверджують (71%), що бачать різницю між тим, як ставилися до роботи молоді фахівці 7-10 років тому, і як ставиться зараз нове покоління. Майже половина респондентів старше 25 років (47%) вважає, що такі відмінності помітні і значні.
При цьому представники різних вікових груп схожі в оцінці того, які ж головні риси притаманні сучасному молодому поколінню. У ТОП-5 відмінностей увійшли такі риси, як повсюдне використання сучасних технологій, вміння цінувати особистий час та інтереси, відсутність страху втратити роботу, велика ступінь свободи і зневага формальностями.

Однак є й деякі розходження в тому, як оцінюють себе молоді фахівці (до 25-ти років) та співробітники старшого віку. Так, молоді фахівці вважають, що мають новаторські підходи до роботи та вміють робити кілька справ одночасно, а ось співробітники старшого віку так не вважають, зате впевнені, що у співробітників-початківців немає авторитетів і менше завзяття в роботі.

Дані були отримані в результаті опитування зареєстрованих користувачів сайту hh.ua, проведеного в липні 2015 року. В опитуванні брали участь 4336 респондентів з різних регіонів України.

Джерело: hh.ua

peredplata