На Буковині за рахунок міського бюджету відпочило 48 дітей з Луганщини

48 дітей з м. Рубіжне та м. Сєверодонецьк Луганської області відпочивали в міському таборі для дітей та молоді «Ойкос» в смт.Берегомет (ур. Стебник) з 30 липня по 5 серпня. Відпочинок фінансувався коштом громади Чернівців.

Табір «Ойкос» функціонує з 2005 року. Розміщений він в рекреаційній зоні національного природного парку «Вижницький» в урочищі Стебник (смт. Берегомет Вижницького району). На території табору побудовано 16 дерев\’яних будиночків для проживання в них по четверо – осіб. Табір туристично-екологічного спрямування, тривалість зміни 7 днів.

Влітку 2015 році уже проведено 5 змін, впродовж яких відпочило та оздоровилося 250 дітей та студентів. Зокрема: студенти Чернівецького торговельно-економічного інституту КНТЕУ; Чернівецького факультету національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут»; Буковинського державного фінансово-економічного університету; Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича, представники міської учнівської ради, молодіжних громадських організацій, учасники молодіжного крила української спілки ветеранів Афганістану, діти з сімей учасників АТО. Проведена всеукраїнська зміна за участю студентів з Києва та Миколаєва.

Організаторами табору «Ойкос» є відділ у справах сім’ї та молоді та міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Всього заплановано проведення 7 змін. На функціонування табору з міського бюджету виділено 336 тис. грн. Залучені також спонсорські кошти.

peredplata