Буковинському бізнесу відшкодували понад 51,5 млн. грн. податку на додану вартість

Повідомляють у Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області, та відзначають за сім місяців поточного року податку на додану вартість відшкодовано на 16,8 млн. грн. більше ніж торік.
З початку 2015 року представниками бізнесу регіону заявлено бюджетне відшкодування податку на додану вартість понад 51,1 млн. грн., що на 11,1 млн. грн. більше відповідного періоду минулого року. На рахунки платників задекларовано відшкодувань в сумі понад 41,3 млн. грн. (80,9 відс.), в рахунок майбутніх платежів з ПДВ – майже 9,8 млн. грн. (19,1 відс.).
Відтак, платники уже отримали відшкодування грошовими коштами у розмірі понад 36,8 млн. грн. (71,6 відс. до загального відшкодування), що перевищує минулорічні на 15,0 млн. грн.
У відомстві акцентують увагу на тому, що за сім місяців 2015 року під процедуру автоматичного відшкодування потрапили 32 підприємства регіону, які отримали 11,7 млн. грн. бюджетного відшкодування, що на 3,2 млн. грн. більше відповідного періоду минулого року. Та в рахунок майбутніх платежів – 14,6 млн. грн.
Також за цей же період податківцями упереджено безпідставно заявлених сум ПДВ в розмірі 1,6 млн. грн. По фактах ухилення від сплати ПДВ впродовж січня – липня 2015 року за оперативними матеріалами до ЄРДР внесено відомості про вчинення 8 кримінальних впроваджень.
В Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області зазначають, що першочерговим завданням фахівців відомства є особливий контроль за відшкодуванням податку на додану вартість і припинення розкрадання коштів з бюджету. Та звертають увагу, що для отримання автовідшкодування навіть із запровадженням електронного адміністрування ПДВ підприємству треба відповідати ряду критеріїв, які встановлені Податковим кодексом України.
Зі змінами податкового законодавства щодо адміністрування ПДВ можна ознайомитися на офіційному порталі Територіальних органів ДФС у Чернівецькій області у рубриці «Податкові зміни – 2015» за посиланням: http://sfs.gov.ua/baneryi/podatkovi-zmini-2015/elektronne-administruvannya-pdv/.

peredplata