За борги більше тисячі підприємців позбулися права бути на єдиному податку

Як повідомила начальник відділу адміністрування доходів і зборів самозайнятих осіб ДПІ у м. Чернівцях Оксана Крамар: «на підставі п.п. 3 п. 299.10 ст. 299 Податкового кодексу України цього року виключено з реєстру платників єдиного податку 1196 підприємців нашого міста».
У відповідності до ч. 8 п.п. 298.2.3 п. 298.2 ст. 298 Податкового кодексу України платники єдиного податку, які мають податковий борг на кожне перше число місяця протягом двох послідовних кварталів, зобов’язані самостійно перейти на сплату інших податків і зборів.
«Бувають випадки, коли платники єдиного податку потрапляють до лав боржників випадково, – або перераховують кошти не на ті рахунки, або не вказують (вказують неправильно) реєстраційний номер облікової картки платника, іноді й з вини банку. Трапляється, що одне «загублене» платіжне доручення стає причиною недоплат, що тягнеться із місяця у місяць. Таким підприємцям варто взяти собі за правило час від часу звірятись щодо стану розрахунків до бюджету. Звіритись зовсім легко. Це можна зробити, або за телефонами: 54-56-58, 54-56-53, або особисто у Центрі обслуговування платників за адресою: м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 200-А, каб.№107», – зазначила Оксана Олександрівна.
Своєчасна звірка дасть можливість виправити ситуацію та залишитись у лавах платників єдиного податку.
Державна податкова інспекція у м. Чернівцях просить усіх платників дотримуватись термінів сплати та уважно перевіряти платіжні документи, адже завжди краще попередити порушення, аніж потім ліквідовувати його наслідки, нагадує сектор комунікацій ДПІ у м. Чернівцях

peredplata