«Фінансові махінатори» уже відшкодували бюджету понад 4,8 млн. грн. збитків

Цього року за матеріалами зібраними оперативниками Головного управління ДФС у Чернівецькій області обліковано 43 кримінальних правопорушення у сфері оподаткування, в т.ч. за вчинення тяжких та особливо – тяжких злочинів – 11 або 25,6 відсотків.
Левову частку серед злочинів складають ухилення від сплати податків за виготовлення, зберігання з метою збуту незаконно виготовлених підакцизних товарів. Відповідно 16 та 17 епізодів.
За цей же період розпочато провадження за однією справою щодо привласнення, розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 191 КК України), 2 – фіктивне підприємництво (ч. 2, ч. 3 ст. 205 КК України), 5 – виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, з метою збуту або збут марок акцизного податку України (ч. 1 ст. 199 КК України), 1 – легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом (ч. 1 ст. 209 КК України), 1 – грубе порушення законодавства про працю (зарплата в «конвертах») (ч. 1 ст. 172 КК України).
До суду направлено провадження за вчинення 18 кримінальних правопорушень, в т.ч. з обвинувальним актом – 13 кримінальних правопорушень; з клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності у зв’язку з відшкодуванням завданих державі збитків – 5 кримінальних правопорушень
Впродовж січня-липня 2015 року відшкодовано збитків по кримінальних провадженнях на загальну суму 4,8 млн. грн., в т.ч. за направленими до суду кримінальних провадженнях – 3,4 млн. грн., досягнено податковий компроміс – майже 1,4 млн. грн.
За словами першого заступника начальника Головного управління ДФС у Чернівецькій області Сергія Гакмана – податкові міліціонери аналізують усі можливі чинники ухилення від сплати податків, що дозволяє виводити на чисту воду «фінансових махінаторів». Також перекриваються усі канали та вилучаються з обігу незаконно ввезені товарно – матеріальні цінності, фальсифіковані алкогольні напої та тютюнові вироби.

peredplata