Платники Чернівців отримали податкових пільг майже на 100 мільйонів

За даними звітів по пільгах за перше півріччя цього року 308 платників обласного центру отримали 322 пільги щодо сплати трьох видів податків, зборів та інших обов’язкових платежів (податок на додану вартість, податок на прибуток та податок на майно) на загальну суму 95,7 млн. грн. Порівняно з аналогічним періодом минулого року сума податкових пільг зменшилась на 2,1 млн. грн.

Співвідношення сум отриманих пільг до фактичних податкових находжень за перше півріччя 2015 р. склало 16,4 відсотка, тоді як у минулому році цей показник був на рівні 21,1 відсотка.

По фактичних сумах наданих пільг найбільшу питому вагу займають пільги, надані по податку на додану вартість – 83,7 млн. грн.
Підприємства, що отримали пільги протягом півріччя цього року, сплатили до зведеного бюджету 163,1 млн. грн. податків, при цьому отримавши пільг на суму 95,7 млн. грн.

Комплекс податкових пільг означає повне або часткове звільнення юридичних та фізичних осіб від обов’язкових платежів, що має стимулювати інвестиційну та інноваційну діяльність, сприяти виконанню загальнодержавних програм. Сподіваємось, що підприємства, які потребують фінансового оздоровлення, правильно скористаються можливістю заощадити на податках.

peredplata