Надходження від vip-автівок чернівчан наближаються до мільйонної позначки

Як розповів начальник відділу адміністрування майнових податків ДПІ у м. Чернівцях Степан Германюк: «на сьогодні чернівецькі власники елітних автомобілів перерахували до місцевого бюджету 920,0 тис. грн. транспортного податку (юридичні особи сплатили 163,8 тис. грн., а громадяни – 756,2 тис. грн.). У серпні казна отримала 641,7 тис. грн. транспортного податку».
Нагадаємо, що за кожен легковий автомобіль, що експлуатується менше 5-ти рокiв i об\’єм двигуна понад 3000 куб. см., власниковi доведеться щороку сплачувати податок у розмiрi 25 тисяч гривень, за умови володiння цим авто цiлий рiк. Якщо авто придбано посеред року, то сума податку є значно нижчою, – 2083 гривнi за мiсяць.
Сьогодні, 28 серпня – граничний термін для своєчасної плати. Потрібно поквапитись, адже тоді не доведеться сплачувати ще й штрафні санкції.
Згiдно з нормами Податкового кодексу, на суму податкового боргу пiсля закiнчення встановлених ПКУ строкiв погашення узгодженого грошового зобов\’язання нараховується пеня в розмiрi 120% рiчних облiкової ставки НБУ. Якщо взяти нинiшню ставку НБУ 30%, то 120% вiд 30% – це 36% (за повний рiк прострочення). Крiм того, нараховується на суму узгодженого зобов\’язання (а воно є узгодженим, якщо не оскаржується або не було оскаржене) штраф у розмiрi 10% (якщо прострочення до 30 календарних днiв), 20% (бiльш як 30 днiв). Неважко пiдрахувати: розмiр штрафних санкцiй у разi несплати податку становитиме 9 тисяч гривень.
Сектор комунікацій ДПІ у м. Чернівці

peredplata