З початку року Чернівецька митниця перерахувала до Держбюджету України понад 900 млн. грн.

Упродовж восьми місяців 2015 року Чернівецька митниця ДФС перерахувала до Державного бюджету України понад 900 млн. грн., що на 168 млн. грн. більше ніж доведений до митниці показник.

Порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження податків та зборів збільшилися на 69 млн.грн.

У серпні поточного року чернівецькі митники також перевиконали план надходжень на майже 26 млн. грн. Загалом за місяць до скарбниці України перераховано понад 147 млн.грн., що на 19 млн.грн.більше, ніж у минулому місяці.

Бюджетоформуючими товарами, а це майже 45% від загальної суми нарахованих податків, упродовж восьми місяців поточного року були: текстильні матеріали та текстильні вироби з бавовни (питома вага – понад 12%); електричні машини та обладнання (питома вага – майже 11%); транспортні засоби (питома вага – понад 8%); нафтопродукти (питома вага – понад 7%);овочі (питома вага – майже 6%).

У порівняні зі звітним періодом минулого року найбільше зростання платежів відбулось із наступних товарів: текстильні матеріали та текстильні вироби з бавовни – на понад 98 млн.грн.; електричні машини та обладнання – на майже 65 млн.грн.; транспортні засоби – на понад 31 млн. грн.; одяг текстильний – на понад 26 млн. грн.; харчові добавки – на майже 23 млн. грн.

На зростання суми нарахованих податків також позитивно вплинули отримані у січні-серпні 2015 року додаткові надходження в сумі 83 млн.грн. внаслідок коригування митної вартості імпортованих товарів, класифікаційної роботи та перевірки країни походження.

“Вкотре хочу наголосити на тому, що митниця і надалі буде продовжувати позитивну тенденцію до зростання показників надходжень до Держбюджету України, особливо у такий надскладний для нашої країни час”, – зазначає начальник Чернівецької митниці Микола Салагор.

peredplata