Чернівецький музично-драматичний театр відкриває свій ювілейний сезон

3-4 жовтня до Дня міста, до 110-річчя будівлі театру Чернівецький академічний обласний український музично-драматичний театр імені Ольги Кобилянської відкриває свій ювілейний 85-й театральний сезон.
Попри те, що відкриття сезону відбудеться у жовтні, театр вже активно гастролює у вересні. Так, 10 вересня театр успішно взяв участь з виставою «Енні» у театральному фестивалі у Коломиї. Чернівецький театр ім. Кобилянської високо оцінила сама Ада Роговцева, яка була головою журі фестивалю.
21-22 вересня театр гастролюватиме у Києві. На сцені театру імені Лесі Українки чернівчани витуплять з виставою «Земля» за О.Кобилянською. Ці гастролі також приурочені до ювілею театру.
29 вересня театр візьме участь у театральному фестивалі у Тернополі з виставою «Інцидент».

Цей сезон буде багатим на ювілейні дати і присвяченим постаті Ольги Кобилянської – патронеси театру. Заплановано показ вистав за творами письменниці не тільки в Чернівцях, але й у інших містах України. Першою прем’єрою сезону стане драма за повістю О.Кобилянської «Апостол черні» – «Юліан Цезаревич» (Режисер – Мирослав Гринишин). Прем’єра запланована на 27 листопада – уродини Ольги Кобилянської.
З 23 жовтня по 2 листопада відбудеться Х фестиваль комедії «Золоті оплески Буковини». У фестивалі будуть представлені кращі театральні колективи з України, а також буде театр з Ботошан (Румунія). У фестивалі візьмуть участь театри з Івано-Франківська, Тернополя, Вінниці, Львова, Чернігова, вперше на фестивалі будуть представлені аж три столичні національні театри – Національний театр ім. Івана Франка, Лесі Українки і Театр оперети.

peredplata