У Чернівцях згоріла дача

У Чернівцях згоріла дача22 вересня в Чернівцях по вул. Яворівській виникла пожежа в дачному будинку. Повідомлення до рятувальників надійшло від мешканців сусідніх будинків о 20:45, які помітили пожежу вже тоді, коли вогонь поширився по всій будівлі. За короткий проміжок часу вогонь охопив весь будинок площею 150 кв. м.

Через те, що поруч знаходився ще один дачний будинок, існувала загроза перекидання вогню на нього. За місцем виклику відразу були направлені 2 відділення Державної пожежно-рятувальної частини № 1 обласного центру. Оскільки даний район Чернівців є безводним, додатково на місце події для підвозу води було направлено ще 2 одиниці техніки з Державної пожежно-рятувальної частини № 3 обласного центру. Про це повідомляє прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області.

Ліквідацію пожежі ускладнювало те, що перекриття будинку було дерев’яним, а всередині будинок був сильно захаращений легкозаймистими матеріалами та меблями, що створювало значне горюче навантаження. Окрім того, в будинку знаходився газовий балон, який міг вибухнути. Щоб запобігти вибуху вогнеборці охолодили балон та винесли його на вулицю. Рятувальники о 22:08 локалізували пожежу в тих межах, у яких застав її на момент прибуття перший пожежно-рятувальний підрозділ. О 23:35 пожежа була ліквідована.

Вогнем знищено покриття та перекриття дачного будинку, меблі, речі домашнього вжитку. Вогнеборці врятували від знищення сусідній дачний будинок. Для ліквідації пожежі від Управління ДСНС України у Чернівецькій області залучалося 6 одиниць техніки та 14 чоловік особового складу. Причина виникнення пожежі встановлюється.

peredplata