На Буковині податки на майно додали в місцеві бюджети 5,3 млн. грн.

Такі надходження до регіональної казни у січні – серпні 2015 року забезпечили платники транспортного податку та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Про це повідомляють у Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області.

В області налічується 176 фізичних та юридичних осіб платників транспортного податку, які сплатили до казни 2,2 млн. грн. За об’єкти житлової нерухомості податок у розмірі 3,1 млн. грн. сплатили 2588 власників.

У відомстві нагадують, відповідно до встановлених норм ПКУ до податку на майно входять зокрема, податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, а також транспортний податок.

Транспортний податок у нинішньому вигляді – є новим для окремих платників, але його запровадження це – поповнення місцевих бюджетів за рахунок власників дорогих автівок.

Його платниками є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні власні легкові автомобілі, які використовувалися до 5 років і мають об’єм циліндрів двигуна понад 3000 куб. см. Ставка податку встановлена з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 000 гривень за кожен такий легковий автомобіль.

Змінами, внесеними до Податкового Кодексу, визначено, що об’єктом оподаткування для податку на нерухоме майно, є об’єкт як житлової та нежитлової нерухомості, який перебуває у власності. За минулий рік такий податок платники сплачували лише за об’єкти житлової нерухомості.

Податківці відзначають, отримані цьогоріч кошти від сплати майнових податків – це додаткове фінансове підґрунтя для ефективного вирішення соціально – економічних питань територіальних громад.

peredplata