Забродського звільнили, але він не звільняється

Забродського звільнили, але він не звільняється15 листопада відбулися Загальні збори учасників Телерадіокомпанії «ТВА», на яких було прийняте одностайне рішення про звільнення (відкликання) Василя Забродського з посади Генерального директора.

Про це повідомляє уповноважений представник учасників ТОВ \”ТРК \”ТВА\” Русин Олександр.

В повідомленні йдеться наступне:

27 листопада 2012 року, під час прес-конференції прокурора Чернівецької області Коваля П. А., пролунала заява, згідно якої, на адміністрацію телеканалу «ТВА» начебто чиниться тиск з боку власників. Крім того, було зазначено, що прокуратурою здійснюється перевірка вказаних обставин.

Дана заява нас вкрай здивувала та водночас спонукала до того, щоб поінформувати засоби масової інформації та широкий загал про стан справ та спільну, узгоджену позицію учасників ТОВ «Телерадіокомпанія «ТВА».

Варто нагадати, що наприкінці жовтня поточного року в засобах масової інформації широко висвітлювалась та активно обговорювалась діяльність тоді ще генерального директора телекомпанії «ТВА» В. Забродського, що порушувала не лише чинне законодавство України в частині проведення передвиборної агітації, а й визначені Статутом товариства, законні права та інтереси її учасників. Промовисто про перебіг тих подій свідчать заголовки: «Забродський підтвердив, що здійснив рейдерське захоплення ТВА» (сайт «БукІнфо» від 24.10.2012 року), «Політичний скандал на голубому екрані» (сайт «Молодий буковинець» від 26.10.2012), «Василь Забродський: «Відтепер я і ТВА агітуємо за Михайлішина» (BukNews від 23.10.2012 року) …

Вочевидь, вищезазначені дії та заяви завдали нищівного удару репутації телеканалу «ТВА» та поставили діяльність підприємства під загрозу.

Повідомляємо, що 15.11.2012 року відбулися Загальні збори учасників Телерадіокомпанії «ТВА», на яких було прийняте одностайне рішення про звільнення (відкликання) Василя Забродського з посади Генерального директора. Це рішення набирає чинності з 16.11.2012 року та є прийнятим у відповідності до вимог Закону України «Про господарські товариства» та Статуту.

Учасники ТОВ «Телерадіокомпанія «ТВА» відповідально заявляють, що звільнення Василя Забродського є реалізацією учасниками свого беззаперечного, закріпленого законом та Статутом, права, яке за інших обставин не потребує жодних додаткових пояснень. Однак, розуміючи, що ситуація навколо телеканалу «ТВА» викликала суспільний резонанс та безпідставні звинувачення, які лунають на нашу адресу, ми наголошуємо – не слід шукати в питанні звільнення В. Забродського інших мотивів, окрім остаточної втрати ним довіри учасників, які наймали його на роботу, нашого законного права припинити рейдерське захоплення каналу та захистити порушені права.
Однак, не бажаючи звільняти посаду, колишній керівник здійснює дії по недопуску на підприємство учасників та новопризначеного директора. Прикро, але факт – співучасником цього став відділ державної реєстрації Чернівецького міськвиконкому, який всупереч законним вимогам учасників, блокує реєстрацію рішення про зміну керівництва «ТВА».
Крім того, В. Забродський неодноразово, погрожуючи невиплатою заробітної плати працівникам телеканалу, припиненням діяльності телеканалу, доведенням його до банкрутства, зв’язками зі «смотрящім» за областю та «проблемами з прокуратурою», вимагав збереження за ним посади.
З огляду на наведені факти та обставини, з впевненістю можна констатувати, що тиск чиниться саме колишнім керівником на учасників товариства, з єдиною метою – змусити останніх відкликати своє рішення про його звільнення з посади генерального директора телерадіокомпанії «ТВА».

На сьогоднішній день учасниками ТОВ «Телерадіокомпанія «ТВА» здійснюються усі передбачені законодавством заходи щодо убезпеченя компаніїї від можливої шкоди та захисту своїх законних прав та інтересів: відповідні заяви про незаконні дії з боку колишнього директора «ТВА» В. Забродського, підготовлено та подано до правоохоронних органів.

Попри тиск, залякування та погрози, ми впевнені у законності наших вимог та правильності позиції. Наша мета – не лише припинити рейдерство у відношенні власності, але й повернути довіру чернівчан до мовлення телеканалу «ТВА».

Відтак, ми заперечуємо будь-які спекуляції щодо тиску власників на редакційну політику та наголошуємо, що одним з першочергових завдань є відновлення роботи колегіального виконавчого органу – Дирекції та Редакційної ради телеканалу, а також відкрите обговорення редакційної політики з журналістським колективом.

Тим часом, на завтра вже проанансовано прес-конференцію Василя Забродського на тему: \”Хто керує ТВА і куди Забродський післав партнерів?\”.

Світлина versii.cv.ua

peredplata