Спецфонд бюджету Буковини для ремонту доріг поповниться за рахунок митних платежів

Спецфонд бюджету Буковини для ремонту доріг поповниться за рахунок митних платежівДобіг кінця перший місяць експерименту, що передбачає реконструкцію автодоріг за рахунок митних платежів. Перші його результати оприлюднено на інтернет-ресурсі finbalans.com.ua.

Нагадаємо, що згідно із законом з 1 вересня 2015 року 50% суми перевиконання щомісячних індикативних показників надходжень митних платежів Чернівецької, Одеської, Волинської та Львівської митниць зараховуватимуться до спецфондів обласних бюджетів та використовуватимуться для здійснення реконструкції автомобільних доріг загального користування державного значення.

«Упродовж вересня митницею перевиконано щомісячний індикативний показник. Остаточний відсоток виконання – 149, 2%, – повідомляє начальник Чернівецької митниці ДФС Микола Салагор. – За результатами роботи до Держбюджету України перераховано 175 967, 9 тис.грн.».

Порядок спрямування визначених законом відсотків від перевиконання визначено Постановою Кабінету Міністрів України від 19.09.2015 №726. Нескладні розрахунки дозволяють спрогнозувати, що до обласного спецфонду на ремонт дороги Стрий – Івано-Франківськ – Чернівці – Мамалига (на Кишинів) має бути спрямовано понад 29 млн. грн.

«Ми наполегливо працювали над наповненням бюджету упродовж останніх двох років, – продовжує Микола Михайлович. – Сьогодні чітко розуміємо: ось напрацьовані не лише митниками, а й крайовою владою та буковинським бізнесом надходження – ось реальні, спрямовані на вирішення конкретного завдання кошти. Матимемо надію, що результатом нашої тісної співпраці, підкріпленої підтримкою губернатора та розумінням й співпрацею з бізнесом, стануть європейські дороги не лише державного, а й регіонального значення та вулиці обласного і районного центрів».

peredplata