174 особистих прийоми громадян здійснили посадові особи податкового відомства регіону за 9 місяців цього року

За інформацією Головного управління ДФС у Чернівецькій області впродовж січня-вересня 2015 року на розгляд до територіальних органів фіскальної служби області надійшло 224 письмових звернень громадян, у тому числі 220 заяви та 4 скарги з початку 2015 року, що на 41 звернення менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Так, понад 82 відсотка звернень стосувалися податкової політики, зокрема, проведення контрольно-перевірочної роботи, сплати єдиного соціального внеску, земельного та акцизний податку, присвоєння реєстраційних номерів облікових карток платників податків (ідентифікаційних кодів). Автори 31 звернень інформували територіальні органи ГУ ДФС у Чернівецькій області про ухилення від сплати податків тими чи іншими суб’єктами господарювання.

За вказаний період посадові особи фіскального відомства області провели 174 особистих прийомів громадян. Результати аналізу соціального стану заявників вказують на те, що 38 відсотка відвідувачів – підприємці, які провадять діяльність на території області. Найбільша кількість звернень стосувалася сплати єдиного соціального внеску та податку на доходи фізичних осіб, земельного, акцизного та єдиного податку, а також податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Також з початку року період фахівцями територіальних органів ГУ ДФС у Чернівецькій області розглянуто 111 запитів на інформацію, 16 з яких перенаправлено належному розпоряднику для розгляду в межах компетенції з одночасним повідомленням про це запитувача. Відмовлено у задоволенні п’яти запитів, частково задоволено три запита, повністю задоволено 87 запитів.

peredplata