Понад 2 тисячі страхувальників „поплатились” за несвоєчасну сплату ЄСВ

«Упродовж дев’яти місяців цього року в рамках контролю за своєчасністю та повнотою сплати єдиного соціального внеску ревізори ДПІ у м. Чернівцях прийняли 2112 рішень про застосування штрафних санкцій та пені за несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату ЄСВ. Загальна сума штрафних санкцій склала понад 1,4 млн. грн.»,- повідомила начальник відділу адміністрування єдиного соціального внеску ДПІ у м. Чернівцях Валентина Трищук
Вкотре нагадуємо, що з 15 вересня діють нові рахунки для сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Рахунки щодо сплати єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування розміщено за посиланням: http://cv.sfs.gov.ua/byudjetni-rahunki/.
«Варто зазначити, що серед штрафників є чимало приватних підприємців, які не звертають уваги на зміни мінімального розміру страхового внеску, що залежить від розміру мінімальної заробітної плати. Саме тому, хочу нагадати, що з 1 січня 2015 року розмір мінімальної заробітної плати складав 1218,0 грн., а з 1 вересня 2015 року збільшився до 1378 грн. Отже, розмір мінімального страхового внеску за вересень 2015 р. становить 478,17 грн. замість 422, 65 грн.», – зазначила посадовець.
«Буває, що одне \”загублене\” платіжне доручення стає причиною недоплат, що тягнеться із місяця у місяць. Таким платникам варто взяти собі за правило час від часу звірятись щодо стану розрахунків з бюджетом. Звіритись зовсім легко. Це можна зробити, або за телефоном: 54-20-71, або особисто у Центрі обслуговування платників за адресою: м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 200-А, каб.№119-120\”, – порадила Валентина Миколаївна.
Сектор комунікацій ДПІ у м. Чернівцях

peredplata