ДФС Буковини: 15 кримінальних проваджень за незаконне виготовлення, зберігання та збут підакцизних товарів внесено до реєстру

ДФС Буковини: 15 кримінальних проваджень за незаконне виготовлення, зберігання та збут підакцизних товарів внесено до реєстру

Фахівцями територіальних органів ГУ ДФС у Чернівецькій області за дев’ять місяців нинішнього року перевірено 298 платників податків, які здійснюють діяльність у сфері оптової та роздрібної торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами та іншими підакцизними товарами. Перевірки проводилися в рамках реалізації заходів, у тому числі додаткових, спрямованих на зменшення тіньового обігу підакцизних товарів, забезпечення стабільних і в повному обсязі надходжень акцизного податку до місцевих бюджетів.

Податкові аудитори під час перевірок задокументували, що продавці алкоголю та тютюну допускають у своїй діяльності цілу низку порушень, найпоширенішими з яких є торгівля алкогольними напоями і тютюновими виробами за цінами, нижчими від мінімальних оптово-відпускних та роздрібних, торгівля вказаними підакцизними товарами без наявності відповідних ліцензій та їх продаж неповнолітнім, а також зберігання, транспортування, реалізація фальсифікованих алкогольних напоїв і тютюнових виробів.

Відповідно фахівцями фіскальної служби регіону зареєстровано 15 кримінальних проваджень за статтею 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України, а також застосовано фінансових і штрафних санкцій на понад 6 млн. грн. та складено 1109 протоколів про адміністративні правопорушення на понад 7 млн. грн.

Відтак із незаконного обігу вилучено підакцизних товарів на загальну суму понад 19,8 млн. грн., а саме: спирту – на понад 3,5 млн. грн., алкогольних напоїв – на майже 0,8 млн. грн., тютюнових виробів – на 14 млн. грн. та нафтопродуктів – на понад 1,4 млн. грн.

peredplata