Заява кандидата на посаду Чернівецького міського голови Михайла Сеничака щодо методів міської влади, які застосовуються у виборчій кампанії

Методи ведення виборчої кампанії представниками чернівецької міської влади виходять за межі не лише цінностей, які відстоювалися під час Революції Гідності, але й здорового глузду. У гонитві за збереження посади міського голови за маріонеткою клану, що роками дерибанить Чернівці, влада вдається до будь-яких способів.
Оприлюднення 20 жовтня рейтингів кандидатів на посаду Чернівецького міського голови, є прикладом маніпуляцій, до яких вдається влада, задля впливу на вибір чернівчан. Проте ці маніпуляції не сходяться з логікою.
Якщо кандидатові Михайлові Сеничаку намалювали такий низький рейтинг, чому ж під час ведення виборчої кампанії чиниться шалений тиск? Чому саме Сеничак не має можливості отримати ефір на телеканалі, який надмірно лояльний до чинної міської влади? Чому тільки газети Сеничака заборонено друкувати у Чернівцях й доводиться замовляти друк в іншій області?
За такої ситуації, логічно було б замість посади міського голови надати Олексієві Каспруку посаду почесного голови тієї соціологічної контори, яка малює подібні результати вимірів на столі. Хотілося б побажати чинному мерові навчитися вести чесну боротьбу, а не збирати «десятників» для маніпуляції з результатами волевиявлення.
Ще раз хочемо нагадати слова учасників АТО, які вони просили передати усім кандидатам: вони готові у будь-який спосіб не допустити брудних махінацій під час виборів. Це варто запам’ятати усім учасникам виборчого процесу, аби потім не ставалися прикрі несподіванки!

peredplata