\”Чорний квадрат\” – прообраз нового українського політика, – художник Федірко

Сьогодні епатажний чернівецький художник Анатоль Федірко презентував черговий витвір – картину під назвою «Новий чорний квадрат проф. К. Малевича для українського виборця». На відміну від \”старого\” чорного квадрату, ця картина є інтерактивною: вона являє собою чорну дошку на кшталт шкільної, на якій кожен присутній на презентації міг крейдою написати своє побажання щодо якостей, якими має володіти нова влада, яка прийде після виборів.

До написання побажань долучився і міський голова Олексій Каспрук, який, спровокований підбурюючими закликами Федірка \”А хто в нас там залишився на задній парті?\”, у письмовій формі побажав процвітання місту Чернівці.

На презентації Федірко висловив невдоволення соцреалізмом, який досі панує у всіх сферах нашого життя. На його думку, якщо негайно не змінити владу, а залишити все, як є, то будь-який пам\’ятник, навіть постать Кобзаря на Центральній площі, так і залишиться нічим іншим, як комуністичним ідолом.

– Країна, яка зробила три революції за 25 років є супрематичною (абстрактною – прим.журн.). Цей чорний квадрат – це прообраз нового українського політика, – переконаний митець.

"Чорний квадрат" - прообраз нового українського політика, - художник Федірко

"Чорний квадрат" - прообраз нового українського політика, - художник Федірко

peredplata