В Глибоці знищили 44 тисячі надрукованих бюлетенів з помилками

Глибоцькою районною виборчою комісією були виявлені помилки у тексті виборчих бюлетенів до Глибоцької районної ради. Помилка стосувалась назв всіх політичних партій в бюлетені (не було вказано, що це районна організація). Однак на момент виявлення помилки бюлетені вже друкувались і було надруковано 80% бюлетенів з 55 тисяч. У зв’язку з цим було прийнято рішення щодо знищення документів.
Як повідомляє спостерігач ОПОРИ, після виявлення помилки на засіданні комісії було прийняте рішення знищити бюлетені виготовлені на той момент. Замість утилізованих 44 тисяч бюлетенів почалось виготовлення нових з виправленим текстом.
Заступниця голови Глибоцької районної виборчої комісії Надія Романюк зауважила, що додаткових витрат через цю помилку комісія не понесе, а також що цей випадок не має вплинути на хід виборчої кампанії. Бюлетені вже почали виготовляти і у встановлений законом час будуть доставлені на дільниці.
Розпочала роботу гаряча лінія Чернівецького представництва Громадянської мережі «ОПОРА». Відповідно всі бажаючі можуть задзвонити за номером099 010 6551 і отримати консультацію щодо виборчого процесу або ж повідомити про порушення. А про факти, зафіксовані нашими спостерігачами можна дізнатись на сайті Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА http://oporacv.org/

peredplata