В Чернівцях спостерігача ОПОРИ не хотіли випускати з дільниці

В дільничній виборчій комісії №447, що на Калічанці в Чернівцях, голова та члени комісії відмовлялись випускати спостерігача. Як повідомив активіст ОПОРИ, голова комісії Юлія Шевчук відмовлялась відкрити йому двері, аби той вийшов.
Всі члени комісії та кандидати в депутати по цьому округу були переконанні, що це суперечить Закону України \”Про місцеві вибори\”. Вони пояснювали такі дії тим, що вечірнє засідання не було закритим та комісія ще працювала.
https://www.youtube.com/watch?v=YuL3jKlHVqg
https://www.youtube.com/watch?v=mGaLFmuHC3I
ОПОРА звернулася до голови Чернівецької міської виборчої комісії Сергія Бостана з цієї проблемою. Після довгих з\’ясуваньобставин та різночитань закону, члени дільничної комісії перейшли на особистості та некоректно висловлювались в адресу спостерігача ОПОРИ, ображали його честь та гідність.
Все ж таки спостерігачу вдалось вийти з дільниці, зафіксувавши перед цим процедурні порушення з боку членів та голови комісії. Нагадаємо, раніше спостерігач ОПОРИ на цій же дільниці склав акт про порушення, коли голова оголосила перерву в безперервному за законом засіданні з підрахунку голосів.
Громадянська мережа ОПОРА звернеться до міської територіальної виборчої комісії зі скаргою на дії дільничної виборчої комісії та наголошує на неприпустимості такої поведінки членів комісії, їхнього ставлення до спостерігачів.
В переддень виборів на Калічанцівід імені кандидата в депутати від партії «Рідне місто» до Чернівецької міської ради Володимира Бешлеяорганізували святкування, що заборонено законом. На спостерігачів ОПОРИ, які приїхали на місце та викликав міліцію, з агресією, криками та особистими образами кинулись кандидати від цієї політичної сили та люди, які були присутні на святкуванні.
Про факти, зафіксовані нашими спостерігачами можна дізнатись на сайті Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА http://oporacv.org/

peredplata